Uitbreiding & Uitdaging

Uitbreiding & Uitdaging

Marsha Regensburg    15/02/2022

Dit weekend had ik eten besteld bij India Palace, om het gevoel van Nepal weer een beetje terug te halen. Het evenaarde niet het eethuis in Haripur Nepal, maar het kwam dichtbij. Je mist dan toch de omgeving bij de smaakbeleving.

Eten brengt je altijd weer terug bij een bepaald gevoel en herinnering. Zo kijk ik waardevol terug naar de afgelopen reis die ik samen met Rob en Wijtze heb gemaakt. Tijdens het eten bespraken wij de dag en onze momenten van dankbaarheid en dat ging vaak gepaard met een lach en traan.

Onze harten liggen in Haripur en in het bijzonder bij de kinderen, daarom is het uitbreiden van onderwijs voor ons een grote wens.  Deze wens werd groter toen wij hoorde dat er helemaal geen voortgezet onderwijs is voor de Indrapur School kinderen. Je moet toch over bepaalde welvaart of goede kaste beschikken wil je de mogelijkheid hebben om verder te studeren. Dat gaat ons aan het hart en wij willen graag dat de kinderen van de Indrapur School over dezelfde kansen beschikken als ieder ander kind.

Uitbreiding

Zoals jullie in onze afgelopen nieuwsbrief konden lezen zijn de Shree Sharwan Janta school en Edukick school aan onze projectenportefeuille toegevoegd en zijn wij begonnen met afbouwen en opknappen.

Arbind voorziet ons van offertes en wij onderhandelen (Nederlanders als wij zijn) over de prijzen. De kas laat zien wat toelaatbaar is en dat betekent soms ook dat wij zaken moeten uitstellen ondanks de hoge nood. Daar ligt dan ook meteen de uitdaging.

Uitdagingen

Wij zijn allen fanatiek als het gaat om fondsen werven, maar merken ook dat wij niet de enige stichting zijn. Mensen moeten een bepaald gevoel krijgen bij een verhaal of foto wat hen aanzet tot doneren, maar dat gevoel is voor iedereen anders.Een ander heeft affiniteit met de Nepalese bevolking, en weer een ander is geraakt door ons als vrijwilligers wat hen aanzet tot doneren. Kortom; Groeien is springen in het onbekende, telkens weer.

Wilde Ganzen

Gelukkig zijn er ook organisaties die je kunt aanschrijven voor subsidie als je een goed projectplan hebt. Achter de schermen zijn wij druk bezig met Wilde Ganzen om subsidie te krijgen voor onze secondary school.

Wilde Ganzen steunt overal ter wereld aanpakkers die armoede van onderop willen doorbreken. Zij bieden steun aan kleine, slimme projecten die zorgen voor vooruitgang in dorpen.Daar past onze secondary school perfect in dus wij hopen op wat financiële toekenning.

Ik sluit af met het delen van een Nepalees gerecht, waarbij ik letterlijk m’n vingers bij heb afgelikt. Op deze manier deel ik toch een stukje Nepal met jullie lezers.