2 vd 52 - Reis Haripur

Sunshine Day & Indrapur school

De dag begon vandaag om 7.30 uur bij de Sunshine Day school in wijk 7 (Ward-7). De kinderen begroetten ons met vrolijke gezichten en een paar kinderen stelden zich in het Engels voor. Wauw! Dit was een aantal jaar terug echt ondenkbaar! Wij keken elkaar aan en glunderden van trots. Gisteren hadden wij al wat lekkers gehaald om uit te delen op onze 4 scholen en dat hebben wij ook gedaan. Direct naast de school ligt een stuk grond waar o.a. de geitenboerderij komt. Een gedeelte hiervan is al klaargemaakt voor de bouw van een schuurtje en een paar geiten. De rest komt na 16 dagen omdat dan de rijst die er nu op staat, kan worden geoogst. Daarnaast heeft Arbind, onze social worker ter plekke, een stuk land van zijn eigen land aangeboden. Momenteel is deze niet door de familie zelf in gebruik en staat er al een grote schuur op het erf, ideaal voor de kippen en eenden. Ook hier gaan de inwoners van wijk 7 voor zorgen.

Brick school.

Wij vervolgden onze reis naar de Brick school. Dit schooltje is echt met hulp van lokale partijen tot stand gekomen. Het cement, de stenen en het sanitair heeft Arbind allemaal kunnen regelen dankzij de cursus van Wilde Ganzen. Hij heeft hier veel kennis opgedaan over sponsoring en financiën. De volgende cursus staat alweer op de planning. Super fijn dat dit wordt aangeboden en dat dit ook veel goeds oplevert.

Haripur wijk 1

En toen door waar Haripur wijk 1. Deze wijk ligt in de jungle omringd door water, deze combinatie zorgt voor veel muskieten en hierdoor is de kindersterfte in deze wijk groot. Met tranen in de ogen luisterden wij naar hun verhalen! Ze hebben al vaak om hulp gevraagd maar ze worden niet gezien. En als iemand hen iets op papier belooft, kunnen ze het niet lezen. Deze ouders geloven in het belang van onderwijs en weten dat dit een betere toekomst biedt. De dichtstbijzijnde school is een uur lopen voor de oudere kinderen maar als de rivier is volgestroomd door regen kunnen zij niet oversteken. Kortom, opgesloten in je wijk. Het goede nieuws is, er staat al een schoolgebouw dat door de overheid is geplaatst, er is alleen (nog) geen leerkracht. Wij gaan hierover in gesprek met de burgemeester om de mogelijkheden te bespreken.

Indrapur school

Na dit emotionele bezoek gingen wij door naar de Indrapur school (waar het allemaal begonnen is) en Shree Sharwan (de nieuwe middelbare school) om wat lekkers uit te delen, kinderen te zien, de status van de gebouwen en het interieur te checken en de bibliotheek te zien. Fijn dat dit allemaal goed was en wederom bekruipt ons een gevoel van trots. Dit is het resultaat van samenwerken! De locals, donateurs, Wilde Ganzen, de lokale overheid en 2 van de 52​ samen kunnen wij echt een verschil maken!