Sport- en speldag & KFC!

Sport- en speldag & KFC!

De laatste dag in Haripur. ‘s Ochtends opgehaald en als eerste stond een bezoek aan onze nieuwe geiten- en kippen boerderij op het programma. Deze gaat dus gerund worden door de Dalits van ward 7. Het verdienmodel voor hen is echt prachtig en zorgt voor zelfredzaamheid.

Daarna de voorbereidingen voor de sport- en speldag. Kinderen waren om 12.00 uur gearriveerd waarna we begonnen met de spelen, opgezet door Jesper. Het was prachtig!

Eten bij een soort plaatselijke KFC

En de afsluiting was helemaal mooi. Een complete verrassing voor de kinderen, we hadden geregeld dat ze met een grote bus werden opgehaald en een half uur verderop gingen eten bij een soort van plaatselijke KFC. Een bus hadden ze van binnen al nooit gezien, laat staan de KFC. Het werd één groot feest. Na afloop kregen alle kinderen een schrift, potlood, ballonnen, bellenblaas en een lolly mee. Wat was dit genieten! En wat was het extreem heet, nog nooit zo’n drukkende en vochtige hitte meegemaakt.

Vanavond sluiten we af met een etentje thuis bij familie van Arbind om morgen te vertrekken naar onze volgende bestemming, Chitwan. Daar gaan we een bezoek brengen aan een Farm waar ze Yak botten maken. Één van de populairste hondenbotten die bij Diertotaal wordt verkocht. Het doel is om te kijken of we dit in Haripur kunnen neerzetten. Ook weer een stukje economie daar naar binnen brengen en zorgen voor rechtstreekse export.