2 v.d. 52 Nepal 2023

Reis Rob en Keeley naar Nepal

Maandag 20 februari gaan Keeley Degreef-Matthews en ik voor 18 dagen naar Nepal. Een paar dagen verblijven we in Kathmandu, waar ik een meeting heb met de voorzitters van Nepal Federatie Nederland en The Nepal Trust. Daarna vertrekken we naar Haripur, een groepje gehuchten waar we inmiddels betrokkenheid hebben bij 4 scholen. We komen daar sinds 2016 en we zijn inmiddels volledig geaccepteerd in de gemeenschap. We hebben er intensieve contacten met docenten, de lokale overheid, enkele ouders van schoolgaande kinderen en sociaal werkers.

Sinds het eerste bezoek van 2vande52 (2 weken van de 52 per jaar willen en moeten we daar ter plekke zijn) hebben de kinderen in Haripur Municipality Sarlahi ons hart gestolen. Stapje voor stapje proberen we met z’n allen de leefomstandigheden en toekomstplannen voor de kids te verbeteren. De oorspronkelijke doelstellingen van het verbeteren van hygiëne en aanbieden van scholing zijn langzaam maar zeker aan het veranderen in “Community Development”.

Ik ga jullie de komende dagen met blogs op social media (FB, IG en ons YouTube-kanaal) en onze website op de hoogte houden van onze ervaringen. Mochten jullie ons willen steunen met een eenmalige of maandelijkse bijdrage dan kan dat via deze link. Voor de duidelijkheid: Wij zijn een Stichting zonder overheadkosten. Alles wordt uit eigen zak betaald, iedere Euro van onze donateurs komt voor 100% in Haripur terecht.

Namens Keeley, medebestuurders Wijtze en Marsha en de kids in Haripur hartelijk dank voor de steun.

Stichting 2 van de 52

Doneer aan:
Naam: Stichting 2 van de 52
Rekeningnummer: NL75RABO0321124286
BIC (swift): RABONL2U