2 v.d. 52 - De kleuterschool

De kleuterschool, een wens gaat in vervulling

In recente jaren hebben wij contact gehad met mensen met veel kennis betreffende onderwijs. Voor onze eigen stichting doet docente Nieset veel mooie dingen, op de Aamaghar school in Pokhara, Nepal, hebben we frequent contact met directrice Minu Pariyar en uiteraard staan zijn we veelvuldig in contact met onze docenten op de Indrapur lagere school. Vanuit deze contacten kregen we steeds vaker mee dat een basis nodig is voordat de kids op 6-jarige leeftijd naar de Indrapur school gaan. Spelend leren, sociale vaardigheden ontwikkelen, werken aan de grove en fijne motoriek en tijdig aandacht besteden aan taalachterstand zijn belangrijke factoren.

Lokale overheid kunnen overtuigen

Tijdens het bezoek van Rob en Wijtze aan Haripur in 2019 stond het onderzoeken van de mogelijkheden van het opstarten van een kleuterschool dan ook op de agenda. Er bleek wel een gebouwtje beschikbaar te zijn en in de loop van 2020 hebben we de lokale overheid van het belang van de kleuterschool kunnen overtuigen en hebben we een toezegging gehad dat we hiermee konden starten. Het gebouwtje bleek uiteindelijk niet kindvriendelijk genoeg voor de allerkleinsten en er is besloten om daar een regulier klaslokaal voor de basisschool van te maken. De kleuterschool kon dan geïntegreerd worden in een ruim lokaal van de Indrapur school.

Zeer succesvolle inzamelingsactie

In november en december hebben we een zeer succesvolle inzamelingsactie gehouden. Middels het verkopen van loempia’s en wijnpakketten hebben we een mooi bedrag opgehaald en met aanvulling van 3 sponsoren hadden we genoeg geld om de kleuterschool in te richten. Met het sponsorbedrag hebben we lokaal meubels laten maken, vloerbedekking aangeschaft en geïnvesteerd in leer- en spelmateriaal. 2 goed opgeleide docenten gaan full-time aan de slag en enkele uren per dag worden ze bijgestaan door een conciërge die kookt, schoonmaakt en zorgt voor de veiligheid.

Op 1 mei 2021 officieel geopend

Op 1 mei 2021 is de kleuterschool officieel geopend in het bijzijn van onze sociaal werker Arbind, vertegenwoordigers van de ouderraad en de lokale en provinciale overheid. Zo hebben we opnieuw een belangrijke stap kunnen zetten in het faciliteren van een betere toekomst van de kinderen in Haripur.