2 vd 52 - Reis Haripur

Geitenboerderij & kippenschuur

Deze dag kunnen wij ook wel de Gopal- (burgemeester) dag noemen want wij hebben hem vandaag 3x ontmoet. We begonnen de dag met een kop koffie op het voormalige kantoor van Gopal bij de Everest Academy. Wij hoopten duidelijke afspraken te kunnen maken met Gopal maar hij had weinig tijd. Wij spraken af om hem wat later op het gemeentehuis te ontmoeten.

Hierna volgde een bezoek aan de lokale ijzerhandel om hekwerk voor de geitenboerderij te regelen. Er wordt onderhandeld over de prijs en als je er liefdadigheid aan koppelt, heb je toch weer een korting te pakken, en dat is altijd mooi! Het hekwerk wordt morgen bij de locatie bezorgd en dan zal het geplaatst worden.

Geitenboerderij

Van onderhandelen wordt je dorstig, dus op naar het gemeentehuis voor een zoete kop thee bij Gopal. Wij liepen de eerder gemaakte financiële afspraken na en wilden wat verduidelijking over de wetgeving. Zo kwamen wij er achter dat het stuk grond voor de geitenboerderij in Ward 7 alleen maar voor groente en fruit kan worden gebruikt. Gelukkig had Arbind ons gister al een stuk land voor de kippen beloofd en zijn vader zorgt er nu voor dat het stuk grond ervoor wordt klaargemaakt voor de geiten. Hun stuk grond heeft namelijk wel de bestemming voor vee. Je moet het allemaal maar net weten.

Het is inmiddels ver in de middag als wij richting de Brick school rijden. Gisteren kochten wij verf voor de buitenmuren en het ijzerwerk en vandaag was men al druk aan het verven. Het is zo fijn dat de community ons zo meehelpt. Vanuit Nederland had Marsha een aantal houten puzzels en spellen meegenomen die daar mooi worden gebruikt.

Kippenschuur

Als wij weer richting de “stad” rijden, besluiten we een snelle blik te werpen bij het gereed maken van de kippenschuur. Een aantal vrouwen van Wijk 7 zijn hier de vloeren aan het egaliseren en het verder schoon te maken. Girlpower toch! Eind van de dag worden de kippen bezorgd, dus morgen nemen wij weer een kijkje.

Eenmaal in de “stad” kopen wij spullen voor onze jaarlijkse picknick en de activiteit die Jesper heeft bedacht. Nu even uitrusten, want de hitte (ondanks een fikse regenbui) en alle gesprekken zorgen voor een vermoeid hoofd. 

Zoals de dag begon met Gopal, eindigen wij het ook bij hem. Vanavond zijn wij bij Gopal en zijn vrouw uitgenodigd voor het eten. Vanavond even geen zaken, maar genieten zoals hij zegt.