Reis 2 van de 52 Nepal Rob en Keeley

Dag 3 in Haripur Nepal

De dag begonnen met het kopen van groenten, rijst en kip voor de picknick op de school waar het voor ons allemaal begonnen is, de Indrapur school, waar we inmiddels ook een kleuterschool hebben. Daarna hebben we een bezoekje gebracht aan de Shree Sharwan Janta school, een middelbare school waar binnenkort de 2e groep leerlingen instroomt. Hier hebben we schoon, gefilterd water en een mooie toiletgroep, die wel wat beter schoongehouden mag worden overigens. Op dit terrein is ook de bibliotheek gevestigd.

PARTYTIME

’s middag door naar Indrapur waar we met open armen ontvangen werden. Die kids weten het al: PARTYTIME !! Ballonnen (biologisch afbreekbaar !), dansen, krijten en lunch met kip. Dat krijgen ze hooguit 2 van de 52 weken te eten. Nog even een docent op z’n sodemieter moeten geven die het nodig vond om een paar leerlingen met een rietje te slaan. Bijzonder, en een beetje treurig, om te zien dat meisjes waar we 5 jaar geleden nog mee stonden te dansen, nu op 15-16 jarige leeftijd al moeder zijn.

Hulde voor de docente

Ondanks de vermoeidheid ook nog door naar de Brickschool. Ik ga je niet vermoeien met wederom een verhaal over de schrijnende omstandigheden daar. Maar dat we er snel nog meer moeten investeren is wel duidelijk. Hulde voor de docente die voor een schamel loontje 35 Dalit-kids in een klein gebouwtje bezig weet te houden. Mooi dat ik daar de gebruikelijke stoopwafeltjes uit kon delen en met rood-wit-gele ballonnen een soort Oeteldonk gevoel kon creëren. Je bent Bosschenaar of je bent het niet.

Goede gesprekken met de burgemeester

Ik zou bijna vergeten dat we naast al deze feestjes ook nog echt aan het werk zijn. Diverse goede gesprekken gevoerd, o.a. met de burgemeester, over de plannen die we hebben, zaken die nog niet lopen zoals zou moeten en succesjes die we geboekt hebben. Daarover schrijf ik binnenkort een langere blog.