Visit Haripur Nepal day 5

Bezoek Haripur Nepal – Wijtze & Rob – Dag 5

Nieuwe dag, nieuwe kansen. En de start van vandaag biedt dit zeker! Zoals eerder verteld zijn we op de eerste dag in contact gekomen met de directeur van de Everest Academy, één van de topscholen van Nepal.

A student for a student

Daar waar we gisteren ook een bezoek hebben gebracht. Hij wil graag hulp bieden en de verbinding zoeken met onze Indrapur school in Haripur, dus kregen we de kans om ons voor honderden kinderen te presenteren. Een zeer unieke ervaring. We hebben er ons nieuwe plan “a student for a student” aan 500 studenten toe kunnen lichten. Diverse hebben we diverse plannen uitgewerkt, waaronder uitwisseling studenten, leraren en het doneren van schoolmateriaal door de kinderen van de Academy. Doorgereden naar de moestuin waar vier mensen druk mee bezig zijn. Mooie ontwikkeling en mooi vooruitzicht om te weten dat de kinderen hierin onderwezen worden en de oogst gebruikt gaat worden voor de maaltijden op school.

Onbetaalbare uitdrukking op hun gezichten

Daarna zijn we gaan winkelen voor de picknick die we de kinderen van onze school hadden beloofd. Veel ouders waren betrokken en we konden de kinderen een heerlijke maaltijd aanbieden met rijst, Dahl, uien en kip. Ze kregen ook een beker cola en het uitdrukking op hun gezichten, bij velen van hen omdat ze nog nooit een frisdrank hadden gehad, was onbetaalbaar. We hebben de hele dag spelletjes met ze gespeeld en je moet erbij zijn geweest om een idee te krijgen hoeveel dat voor hen en ons betekende. Heel emotioneel en heel leuk.

Opruimen

Spelletjes werden met elkaar de gehele middag gedaan en daarna werden alle kinderen gesommeerd om alle troep en plastic die al op het veld lag op te ruimen en kregen ze nog wat snoep. Geweldige middag, juichmoment voor jong en oud… en ook voor ons. Vanavond sluiten we af met eten met Arbind en gaan we afscheid nemen van Haripur, de plaats die in ons hart niet meer weg te snijden is. Morgenochtend vroeg vertrekken we weer voor een lange, hobbelige terugreis naar Kathmandu met vele overwinningen in onze binnenzak.