Visit Haripur Nepal - day 4

Bezoek Haripur Nepal – Wijtze & Rob – Dag 4

Met een biertje voor onze neus nemen Wijtze en ik de dag weer door. We begonnen de dag met een bezoek aan een bevriende private school, Everest Academy, waar de directie na het aanhoren van ons verhaal direct aanbood om per semester 3 leerlingen van ons een stage aan te bieden en een uitwisseling van kennis op te zetten.

Educatief materiaal

We hadden een koffer vol spullen bij ons en tevens de bookbags van Thang. De kids lieten zich van hun beste kant zien en zongen ons toe, lazen voor uit Engelstalige boeken en Wijtze was emotioneel geraakt om te zien hoeveel beter ze in hun vel staken in vergelijking met 3 jaar geleden. De levensvreugde in hun ogen gaf ons een geweldig gevoel.

Feyenoord-spullen

Ik kon het niet nalaten om 2 van de schatten te “verblijden “ met Feyenoord-spullen. Het bloed kruipt… Ook de docenten waren erg gemotiveerd en mede dankzij onze keukenspullen werd er een mooie maaltijd geserveerd, iets dat tot op heden niet mogelijk was. Tijdens ons dagelijkse bezoek bij Arbind Chaudhary, onze geweldige social worker, zagen we ook de voortgang van de aanleg van de moestuin. Als we de kinderen kunnen betrekken bij het zaaien en oogsten van groenten die ze zelf ‘s middags te eten krijgen dan hebben we weer iets moois bereikt. Morgen weer een mooie dag om naar uit te kijken.