Visit Haripur Nepal - day 3

Bezoek Haripur Nepal – Wijtze & Rob – Dag 3

De 3e dag is alweer aangebroken en deze begonnen wij met het inkopen van de moestuin en de keuken. Verder stond er gesprekken met de leraren op het programma.

Opzetten van een kleuterschool

De dag stond verder in het teken van gesprekken met bestuur, docenten en een vertegenwoordiger van de overheid. Onze doelstelling was het opzetten van een kleuterschool. Ter voorbereiding op onze basisschool is het cruciaal dat de kids basisvaardigheden onder de knie krijgen zoals het benoemen van kleuren, werken aan fijne motoriek, samen spelen en werken etc. Hiervoor kregen we groen licht en we hopen hier in 2020 een begin te kunnen maken. Ook hebben we een meerjarenplan afgestemd. Daarnaast hebben we veel foto’s gemaakt en de kids verblijd met Wijtze’s stroopwafels.

Armste deel van Haripur, Little Africa

Daarna werden we tijdens ons bezoek aan Little Africa even keihard met onze neus op de feiten gedrukt. In dit gebied waar de Dalits (de verstotenen , de onaanraakbaren ) leven stroomden ons de tranen over de wangen. Bij het aankijken van deze mensen voel en zie je de uitzichtloosheid. We kunnen alleen maar hopen dat we door het openstellen van onze Indrapurschool voor deze kinderen er een mogelijkheid is voor hun om zich aan deze ellende te ontworstelen.

Tijd voor iets luchtigers

Middels de Stichting Thang hebben we vanavond kunnen regelen dat de nieuwe kleuterschool en de basisschool iedere 6 maanden van vele nieuwe boeken worden voorzien. Mede dankzij jullie gulle donaties hebben we dit kunnen realiseren.

Morgen meer vanuit Haripur, Namaste